Jag har bestämt mig för att skicka in en offert för att illustrera den kommande boken ”Sundsvalls Naturguide”. Med offerten skall ett arbetsprov på orkidén Jungfru Marie nycklar Dactylorhiza maculata skickas in.

Min bildteknik består i att först skissa upp bilden i blyerts, sedan att fylla i konturerna med en svart tuschpenna. Om bilden skall vara svartvit, skuggar jag också med tuschpennan, annars färgar jag med akvarell.

Håll tummarna att det går vägen!

Illustrationer

Ax

När min svärfar fick se bilden, frågade han lite nyfiket om det var en fantasiblomma jag hade målat. Men nej! Så här prickig och fin är Jungfru Marie nycklar, liksom många andra orkidéer. En teori är att prickarna stöter bort växtätare eftersom bladen ser ut att vara angripna av svamp eller insekter.

Svartvit

  4 Responses to “Tusch och akvarell”

  1. Men gosse vad fint! Och du har valt en riktigt fin orkidé! Lycka till!

  2. Tack så mycket!

  3. Lite som att titta i den mycket fina bok som stod i farmors bokhylla – en flora med vackra tecknade blommor och spännande namn på vackert klingande latin! Du fångar inte bara växtens yttre, jag känner livet, den själ som skickar dofter och väcker längtan!

  4. Det var nog den finaste komplimang jag har fått. Tack Steina!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2012 Artsidan Suffusion theme by Sayontan Sinha