Om Artsidan

Hej och välkommen till Artsidan!

Artsidan är en naturblogg med fokus på arter och biologisk mångfald i Sverige. Här delar jag med mig av mina artfynd och ger artrelaterade tips. Jag vill att Artsidan skall vara intressant för såväl den allmänt naturintresserade, som den inbitna artkryssaren. Framförallt är min förhoppning att min passion för naturens små underverk skall lysa genom i mina blogginlägg.

Alla foton är tagna av mig om inget annat anges. Vill du använda en bild, vill jag först bli tillfrågad.

Om du har några frågor eller kommentarer om Artsidan, eller om arter och biologisk mångfald i största allmänhet, får du gärna kontakta mig i kommentarsfältet eller på mejladressen info@artsidan.se

Hälsningar

Sofia Lundell, biolog och skribent.

Foto: Eva Lundell

28 Comments

 • Anna Karin Bylund

  Wow Sofia, vilken fin hemsida! Du skriver så härligt och tar jättefina bilder! Va spännande att du ansökt om att få illustrera … vad det nu var … =) Fick du “jobbet”?

  Kram

 • Sofia Lundell

  Tack så mycket! Sista datum för offertinlämnande var i fredags så jag antar att beskedet kommer snart. Om jag får uppdraget kommer du att få veta, var så säker 😉

 • anki

  Underbara bilder 🙂 helt i min smak, älskar ödlor, tror det var en sandödla som jag tog från myrorna häromdagen, tyvärr var den redan död så dom fick tillbaka den 🙂

  intressant fakta…

  ha en skön dag

 • kristin larsson

  Hej Sofia!
  Underbar o vacker blogg du har:)
  Jag skall försöka lägga upp den på min vägg så att fler hittar den.
  Stor kram till dig<3
  Kristin

 • Carolin

  Vilken fantastiskt fin hemsida Sofia!
  Otroligt fina foton och ditt alltid så pedagogiska sätt att förklara och visa karaktärer och egenskaper hos olika arter. Här kan man lära sig mycket.

 • Kasplina Berggren

  Hej Sofia!
  Underbar sida – som jag just hittade till när jag sökte efter kamhornad knäppare. Tack för denna sida – du är skicklig!!!

  Jag lade just in detta på facebook:
  “Vill tipsa om denna fantastiska sida! Den är vacker med poetiska bilder, vetenskaplig och folklig. Mycket skickligt gjort att få in detta in och samma sida!!!”

 • Gunilla Rech

  Får jag publicera en bild från artsidan i tidningen Corren kostnadsfritt? Vem är fotografen av hästiglarna?

  Mvh
  Gunilla Rech
  Corren
  Mjölby

 • Leon Casserfelt

  Hej,

  Jag heter Leon och är snart 8 år. Idag hittade jag en skalbagge i skogen som jag undrar vad det är för någon sort. Min mamma har fotograferat den. Vad äter skalbaggar?

  Hejdå,
  Leon

 • Monica Ögren

  Hej Sofia. Blir lika glad varje gång jag ser dig! Minns dig allt från folkhögskolan. Hur har du det. Du får gärna höra av dig! Skulle vara trevligt att få träffa dig, om du är på Västkusten nångång. Kram Monica husmor

 • Erika Ödmark

  Hej! Jag heter Erika och bor i dalarna. Varje år slår vi våran äng. I år surrar 1000 tals gyllenbruna skalbaggar på ängen. Har aldrig sett dessa. Kan du hjälpa mej att se vad det är för skalbaggar? Kan jag skicka dej foto?
  Mvh Erika.

 • Sofia Lundell

  Tack! Vad roligt att du tycker det! När det inte står någon fotograf utskriven är det jag som har tagit dem.

 • Helena Lilja

  Hej Sofia, det var längesen!
  Hittade till denna sidan idag efter sökning på violett geleskål.
  Vilken jättefin sida du har och så mycket intressant att läsa!! 🙂

 • Anna Pielach

  Jag har precis upptäkt den har sidan och vilken underbar resurs! Det här är erfarenhetsbaserad kunskap som man inte hittar i någon bok. Tack!

 • Sofia Lundell

  Hej Monica! Tack för dina uppmuntrande ord. Jag har det bra och det vore väldigt roligt att få till en träff. Min mor bor i Fjällbacka som jag besöker ett par gånger per år, inte så långt bort med andra ord. Kram!

 • Martin Berg

  Hej Sofia!
  Vilken fantastisk hemsida du har! Jag snubblade in på din hemsida av en slump då jag sökte på vedtrappmossa. Jag är naturvårdsbiolog och trots att jag hållit på länge så har jag lärt mig massor på din sida. Riktigt inspirerande läsning!

 • Olof

  Hej!
  Jag tror jag fotat myskbock som flög in i min blågrå metalliclackade bil när jag släppte den. Varför?
  Hur skickar jag foton till dig?

 • Sofia Lundell

  Hej!
  Jag vet inte varför din myskbock flög in i din bil. Dykarbaggar och andra insekter som söker sig till vatten kan missta metallicglänsande föremål som vatten, men myskbocken vill hålla sig på land. Om du vill skicka foton kan du skicka till denna adress: info@artsidan.se

 • Rikard

  Hej vilken fin sida du har här.
  Jag undrar om jag skulle kunna få använda en av era bilder på Knärot? Det är till bild för ett evenemang vi har på Naturskyddsföreningen i Vetlanda.
  Mvh Rikard

 • Emma Book

  Hej!
  Tack för bloggen! Min familj och jag gick idag i en granskog vid en bäck nära oss och jag ville veta vad den vackra, intensivt gröna mossan hette som täckte marken och gav hela bäckravinen ett spännande ljus. På Artsidan fann jag att det måste vara husmossa. Tack för informationen!
  Hälsningar Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *