Om Artsidan

Hej och välkommen till Artsidan!

Artsidan är en naturblogg med fokus på arter och biologisk mångfald i Sverige. Här delar jag med mig av mina artfynd, och tipsar om litteratur och tidskrifter med artinnehåll. Jag vill att Artsidan skall vara intressant för såväl den allmänt naturintresserade, som den inbitna artkryssaren. Framförallt är min förhoppning att min passion för naturens små underverk skall lysa genom i mina blogginlägg.

Artsidan drivs utan kommersiella intressen och mitt mål är att sidan ska vara en frizon från reklam även i fortsättningen. Det förekommer heller inga sponsrade inlägg. Däremot tar jag gärna emot recensionsexemplar av böcker med art- och naturinnehåll.

Alla foton är tagna av mig om inget annat anges. Vill du använda en bild, fråga gärna först och ange mitt namn och Artsidan som källa.

Om du har några frågor eller kommentarer om Artsidan, eller om arter och biologisk mångfald i största allmänhet, får du gärna ställa en fråga i kommentarsfältet eller till mejladressen sofia@artsidan.se

Hälsningar

Sofia Lundell, biolog och skribent.

Sofia in action

 

13 Comments

 • Anna Karin Bylund

  Wow Sofia, vilken fin hemsida! Du skriver så härligt och tar jättefina bilder! Va spännande att du ansökt om att få illustrera … vad det nu var … =) Fick du “jobbet”?

  Kram

 • Sofia Lundell

  Tack så mycket! Sista datum för offertinlämnande var i fredags så jag antar att beskedet kommer snart. Om jag får uppdraget kommer du att få veta, var så säker 😉

 • anki

  Underbara bilder 🙂 helt i min smak, älskar ödlor, tror det var en sandödla som jag tog från myrorna häromdagen, tyvärr var den redan död så dom fick tillbaka den 🙂

  intressant fakta…

  ha en skön dag

 • kristin larsson

  Hej Sofia!
  Underbar o vacker blogg du har:)
  Jag skall försöka lägga upp den på min vägg så att fler hittar den.
  Stor kram till dig<3
  Kristin

 • Carolin

  Vilken fantastiskt fin hemsida Sofia!
  Otroligt fina foton och ditt alltid så pedagogiska sätt att förklara och visa karaktärer och egenskaper hos olika arter. Här kan man lära sig mycket.

 • Kasplina Berggren

  Hej Sofia!
  Underbar sida – som jag just hittade till när jag sökte efter kamhornad knäppare. Tack för denna sida – du är skicklig!!!

  Jag lade just in detta på facebook:
  “Vill tipsa om denna fantastiska sida! Den är vacker med poetiska bilder, vetenskaplig och folklig. Mycket skickligt gjort att få in detta in och samma sida!!!”

 • Gunilla Rech

  Får jag publicera en bild från artsidan i tidningen Corren kostnadsfritt? Vem är fotografen av hästiglarna?

  Mvh
  Gunilla Rech
  Corren
  Mjölby

 • Leon Casserfelt

  Hej,

  Jag heter Leon och är snart 8 år. Idag hittade jag en skalbagge i skogen som jag undrar vad det är för någon sort. Min mamma har fotograferat den. Vad äter skalbaggar?

  Hejdå,
  Leon

 • Erika Ödmark

  Hej! Jag heter Erika och bor i dalarna. Varje år slår vi våran äng. I år surrar 1000 tals gyllenbruna skalbaggar på ängen. Har aldrig sett dessa. Kan du hjälpa mej att se vad det är för skalbaggar? Kan jag skicka dej foto?
  Mvh Erika.

 • Sofia Lundell

  Tack! Vad roligt att du tycker det! När det inte står någon fotograf utskriven är det jag som har tagit dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *