Fåglar

Lappuggla

Det är sällan jag ger mig ut för att få se någon särskild fågel. Men i dag var det med hopp om att få se en av Sveriges största ugglor som jag begav mig av i skymningen till en närbelägen by. På Artportalen hade det nämligen kommit in flera rapporter om en kringflackande lappuggla Strix nebulosa.

Det dröjde inte länge innan jag fick napp. Den uppenbarade sig som en stor gestalt på telefonledningen. Bara huvudet rörde sig då den födosökte. Efter ett tag slog den ut vingarna och flög ljudlöst till en telefonstolpe längre bort. Vilken mäktig varelse!

Lappuggla

Biolog och skribent på Artsidan.se

One Comment

  • anki

    men du, i höstas hade vi en lappuggla här, inte ett dugg rädd, satt också på en ledning och jag kunde gå väldigt nära för att fotografera den, den flög också till en stolpe och jisses vilka vingar. 🙂

    Enda gångerna man har chans att se dom är när det är gott om sork, annars håller dom sej gömd i skogen men vid sork år letar dom sej till öppna ytor och vi har mycket åkrar här. 🙂

    ha en skön dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *