Kärlväxter,  Vardag

I klimatforskarnas tjänst

Wohoo!! Nu bär det av mot Jämtlandsfjällen för några veckor i klimatforskarnas tjänst. Det låter märkvärdigare än vad är, men kul skall det bli!

Min uppgift är att artbestämma och uppskatta utbredningen av fjällväxter på olika höjder, tillsammans med några andra botaniker. Uppgifterna skall sedan analyseras och jämföras med andra alpina områden i världen, med syftet att förstå hur det varmare klimatet har påverkat växtligheten hittills, och hur framtidens växtsamhällen kommer att se ut. Hela projektet går under namnet GLORIA (GLobal Observation Reesearch Initiative in Alpine Environments). Läs gärna mer om den pågående forskningen här.

Jag hoppas att detta äventyr slutar bättre än det gjorde i Abisko.

Mot nya höjder
Mot nya höjder

Biolog och skribent på Artsidan.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.