Insekter

En lat guldskatt

Guldbaggar är så vackra och så oskuldsfulla där de sitter och tuggar i sig nektar från blommor. De gör sig inget besvär i att flyga från blomma till blomma som humlor och bin – åh nej- en stor blomma kan ju räcka en flera dagar! Och med tanke på hur stora de är och hur tungt de flyger, har jag fullaste förståelse.

Guldbagge

Guldbaggen som jag i dag hittade i påskliljan, är en gräsgrön guldbagge Cetonia aurata. En av Sveriges tre guldbaggearter.

Biolog och skribent på Artsidan.se

One Comment

  • anki

    jag fångade två stycken guldbaggar i en burk, både olivgrön guldbagge och gräsgrön guldbagge, dom satt på varsin prästkrage bredvid varandra men sen när jag öppnade locket när jag kom in, jisses amalia vilken illa stank dom hade släppt ifrån sej, troligen någon försvars mekanism. 🙂 Efter jag fotat dom båda fick dom komma tillbaka där jag hittade dom.

    Dom verkar lite yrsliga när dom kommer och flyger hit och dit med sitt höga brummande, nästan man tror dom är lite onyktra. 🙂

    ha en fin kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *